TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU NASTAVLJA ISTRAGU UBISTVA DANKE ILIĆ: Evo šta se sledeće tačno dešava
Policija, Foto: Nemanja Nikolić

istraga zločina

TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU NASTAVLJA ISTRAGU UBISTVA DANKE ILIĆ: Evo šta se sledeće tačno dešava

U pritvoru se nalazi i Dejanov i Daliborov otac Rade Dragijević

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo (VJT) u Zaječaru nastavlja istragu povodom teškog ubistva dvogodišnje Danke Ilić, saznaje "Blic". Tužilaštvo još uvek nije dobilo nalaze veštaka za DNK veštačenja koja su naložena.

Tužilaštvo je, takođe, naložilo veštačenje GPS uređaja iz službenog vozila JKP „Vodovod“, kako bi se utvrdila trasa kretanja navedenog vozila, za kritični period - kažu u VJT "Zaječar".

Do sada je ispitano 17 svedoka. Kako navode u VJT "Zaječar" po prispeću svih veštačenja, tužilaštvo će doneti odluku o daljem toku postupka.

VJT Zaječar je nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti pokojnog Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja, ali nastavlja istragu povodom teškog ubistva Danke Ilić.

Kako je saopštilo Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu, ovlastilo je "Više javno tužilaštvo u Nišu da u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja propisanom Opšte obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca O. br. 3/17 od 26.09.2017. godine, preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je 07.04.2024. godine preminuo Dalibor Dragijević bivši iz sela Zlot, grad Bor."

1 / 7 Foto: MUP

Upućeni na psihijatrijsko veštačenje

Da podsetimo, Danka Ilić je ubijena 26.marta ove godine. Za taj zločin osumnjičeni su Dejan Dragijević i Srđan Janković. Oni su juče upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Dejanov brat, Dalibor Dragijević je uhapšen zbog sumnje da je pomagao bratu da se reši tela Danke Ilić. Njemu je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega je preminuo u policijskoj stanici u Boru.

U pritvoru se nalazi i Dejanov i Daliborov otac Rade Dragijević.

Bonus video:

01:00

Dve grupe inspektora u kući majke osumnjičenog za ubistvo Danke

(Espreso/Blic/Dejana Kecić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.